Waar moet je op letten in een keukenmachine?

Foodprocessor

Keukenapparatuur, in hun meest uiteenlopende vormen, behoort tot de oudste gereedschappen die de mensheid kent. Al aan het begin van de menselijke geschiedenis waren er apparaten die hen hielpen bij het bereiden van voedsel en werden dienovereenkomstig verder ontwikkeld.

Waar moet je op letten in een keukenmachine?

De keukenmachines van tegenwoordig bestaan ​​meestal uit een basiscomponent, die bestaat uit een meng- of opvangschaal. De machine wordt gecompleteerd met andere onderdelen die kunnen worden toegevoegd. Deze omvatten molenhulpstukken, haken, bezems of hakmolens. In de regel werken keukenmachines stationair, dus een goede stabiliteit is noodzakelijk. De stabiliteit kan bijvoorbeeld worden bereikt door zuig- of kleminrichtingen. Ook grotere apparaten hebben door hun eigen gewicht een voordeel. Vraag jezelf, voordat je een keukenmachine koopt, af wat hij moet kunnen. Is het bedoeld om te kneden, te kloppen of te roeren? Of moet het ook geplet en gemengd worden? Dan zijn er meer onderdelen nodig, wat de aanschaf natuurlijk duurder maakt. High-end apparaten kunnen zelfs de ingrediënten opwarmen. uitvoering

Het vermogen van de apparaatmotor moet overeenkomen met het beoogde gebruik. Als de keukenmachine alleen groenten moet hakken of slagroom moet kloppen, is 500 tot 700 watt voldoende. Als er andere taken moeten worden uitgevoerd, zoals het kneden van zwaar deeg, het crushen van ijs of het dienen als vleesmolen, is een sterkere motor van 1.000 tot 1.500 watt vereist. Door een softstart start de foodprocessor niet direct op vol vermogen.

De grootte van een keukenmachine hangt meestal af van de capaciteit van de mengkom. De grootte hangt meestal af van de grootte van het huishouden of het aantal mensen waarvoor je wilt koken. Let op de aangegeven minimale vulhoeveelheid van het apparaat, waarbij de formule “Eén liter per persoon” geschikt is als keuzehulp. Als je regelmatig voor meerdere personen kookt of bakt, loont het de moeite om een ​​groter apparaat aan te schaffen. Messen, deeghaken en mixers kunnen een keukenmachine ook tot een gevaarlijk apparaat maken. Zorg ervoor dat de machine pas begint te werken als de mengkom correct is bevestigd. Een noodstop moet het roerwerk onmiddellijk stoppen zodra het deksel is verwijderd. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer oververhitting en overbelastingsbeveiliging, zodat de keukenmachine uitschakelt zodra hij te heet wordt.

Het comfort van een machine hangt voor een groot deel af van het scala aan functies. Controleer of het apparaat een ingebouwde weegschaal heeft, waardoor het niet nodig is om ingrediënten te wegen. Is er een timer die het mogelijk maakt om na een vooraf bepaalde tijd te stoppen? Zo is de mengkom van glas gemaakt zodat je kunt zien wanneer er genoeg is geklopt. Een meetschaal kan als handig detail ook het comfort verhogen. Er zijn ook modellen met een kabelcompartiment of een automatisch oprolmechanisme. Lees ook meer over het schoonmaken van de keukenmachine. Het beste is dat hij uit elkaar kan worden gehaald in veel losse onderdelen, die dan nog vaatwasmachinebestendig zijn.

Reserveonderdelen en accessoires

Bij het kopen van een keukenmachine mag de prijs alleen niet de beslissende factor zijn. Goede kwaliteit en vakmanschap zijn belangrijker. Mochten er echter onderdelen kapot gaan, dan moet het mogelijk zijn om zonder problemen vervangingen te krijgen. Veel apparaten zonder naam hebben lage aanschafkosten, maar vaak zijn daar geen reserveonderdelen te verkrijgen. Goede apparaten hebben extra accessoires, zoals:

  • Vleesmolen
  • blenders en opzetstukken,
  • deeghaak,
  • mengkom,
  • Garde,
  • Continue versnipperaar en
  • Spatscherm.

Vraag jezelf voordat je een aankoop doet af wat je met de keukenmachine wilt doen, hoe groot je huishouden is en hoe vaak de machine zal worden gebruikt. Kies dan het juiste model.

Waar moet je op letten in een keukenmachine?
Schuiven naar boven